Print Friendly and PDF

2014. október 10., péntek

Rántott camembert, áfonyaszósszal



Hozzávalók :

- 2-3 db kis kerek ( 10 dkg-os ) camembert sajt
- liszt, tojás, zsemlemorzsa ( darált dióval keverve ) a panírozáshoz
- 20-25 dkg kék áfonya ( pár szemet félretéve a díszítésnek )
- só, bors
- cukor
- 50 dkg rizs
- olaj

Elkészítés :

A körethez a rizst fehéredésig pirítom egy kevés olajon, majd sózom, és dupla mennyiségű, forró vízzel felöntöm. Lefedem és készre főzöm.
A sajtot négyfelé vágom, majd a kis háromszögeket duplán bepanírozom ( liszt, tojás, diós morzsa, tojás, diós morzsa ). Egy magas falú serpenyőbe felforrósítok 2-3 ujjnyi olajat, amiben kisütöm a sajtokat.
Közben egy lábosba, magas hőfokon felteszem a gyümölcsöt párolódni. Enyhén cukrozom. A kész, megpuhult, szirupos áfonyát átpasszírozom / leturmixolom, majd pikánsra ízesítem a sóval, borssal.
A kész rizst tálalom a rántott sajttal és az áfonyaszósszal.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...