Print Friendly and PDF

2015. április 14., kedd

Csirkemájjal töltött vagdalt, hasselbeck burgonyával és paszternákpürével



Hogy lehet az elképzelések alapján elrontottnak minősített ételellel mégis jóllakatni a népet? Hát így ! 
Történt ugyanis, hogy a köret készítéséhez kissé sok burgonyát használtam, ami eredményként inkább krumplipüré lett a dologból, mint paszternákpüré. ( A receptben nem ez az arány olvasható :P )
De azért szépen elfogyott :)




Hozzávalók : 
a vagdalthoz
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg csirkemáj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors
- majoranna, petrezselyem
- 1-2 ek. mustár
- olaj
a püréhez
- 2-3 közepes nagyságú paszternák
- 2-3 közepes nagyságú burgonya
- kb. 2-2,5 dl tej
- 1 ek. vaj
a hasselbeck-hez
- 50-70 dkg burgonya
- só
- olaj

Elkészítés : 

A püréhez a zöldségeket megtisztítom és felkockázom. A paszternákot száraz serpenyőben kissé megpirítom, majd hozzáadom a burgonyát, megsózom, felöntöm a tejjel és puhára párolom. Mikor megpuhult, simára turmixolom.
A májat letisztítom, majd kevés olajon, 1-1 apróra vágott hagymával, fokhagymával megpirítom. Fűszerezem majorannával, sózom, borsozom. Amíg kihűl, elkészítem a vagdaltat.
A maradék hagymákat finomra vágom, majd hozzáadom a darált húshoz. Ízesítem a mustárral, sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselymet, és összegyúrom.  Hagyom állni 15 percet, hogy az ízek összeérjenek.
Előmelegítem a sütőt.
Alufóliát terítek ki, enyhén beolajozom. Ráegyengetem a darált húst. Befedem fóliával, és sodrófával téglalapra nyújtom. A szélére kanalazom a májat, majd feltekerem. 180 fokon aranybarnára sütöm.
A burgonyát megtisztítom, majd széltében bevagdosom, de nem szeletelem, vagyis nem vágom végig. Tepsibe rakom, sózom, majd kevés olajjal meglocsolom a krumplikat. Forró sütőben ropogósra sütöm.
A kész vagdaltat felszeletelem, és a burgonyaköretekkel tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...