Print Friendly and PDF

2015. április 23., csütörtök

Affogato




A meleg idő közeledtével már nem pillecukros forrócsokiról és melengető kávéról ábrándozom.
Eljött az idő, hogy a hűsebb kávéitalok kerüljenek a kezembe reggelente.
A főleg kánikula idején szürcsölt görög frappé mellett az olasz affogato jöhet nálam ilyenkor SZÁMításba :)




Hozzávalók :

- vaníliafagylalt
- frissen főzött eszpresszó kávé

Elkészítés : 

A bögrébe kigombócolok egy adag fagylaltot, majd ráöntöm a forró kávét.
A megfulladt ( affogato ) fagyit kiskanállal, és széles mosollyal az arcomon elfogyasztom :)



Megjegyzés : Az olaszok többnyire amarettit, vagyis mandulás csókot fogyasztanak mellé.
Az affogato-hoz gyakran öntenek amarettot, vagyis mandulalikőrt, vagy kávélikőrt.











Egészségünkre !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...