Print Friendly and PDF

2015. április 11., szombat

Mákos-répás uzsonnakenyér, narancsos cukormázzal




Hozzávalók : 

- 8 dkg liszt
- 2 csapott kk. sütőpor
- 6 dkg darált mák
- 20 dkg hámozott, reszelt sárgarépa
- 3 tojás
- 12 dkg vaj
- 6 dkg nádcukor
- fél citrom,- vagy narancs leve és héja
- 10 dkg darált mandula
a mázhoz
- narancslé
- porcukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a cukorral és a vajjal kihabosítom. Hozzáadom a narancslét, a répát, a mákot és a mandulát, majd a fehérjehabot felváltva a sütőporos liszttel.
A masszát egy kb. 1,5 literes pástétom / kenyérformába öntöm.
175 fokon, kb. 30-45 perc alatt aranybarnára sütöm. Tűpróbát végzek a biztonság kedvéért.
Gyümölcsléből és porcukorból közepesen sűrű mázt keverek, amit a kihűlt uzsonnakenyérre csorgatok. Hagyom száradni, majd felszeletelem.









Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...