Elég régóta készítek ünnepekkor tojáslikőrt. Eddig a ' nyers " változatot részesítettem előnyben.
Idén, Húsvétkor kipróbáltam a " tojáslikőr másképp " - változatot, amivel eddig csak szemeztem. Isteni finom ez is...
U.I. :
A szép, élénk citromsárga szín hiánya abból adódik, hogy nem fehér rumot használtam a likőrhöz.
Hozzávalók :
- 2,5 dl tejszín
- 2,5 dl tej ( 2,8 % )
- 4 tojássárga
- 12-13 dkg nádcukor v. barna cukor
- egy vaníliarúd felének kikapart magjai v. 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 1-2 dl fehér rum, ízlés szerint ( én most barna rumot használtam )
Elkészítés :
A tejszínt és a tejet a vaníliával felforralom. A tojássárgákat a cukorral kihabosítom. A tejes tejszínből egy keveset a habos sárgájához adok, habverővel simára keverem, majd az egészet visszaöntöm a lábosba. Alacsony hőfokon besűrítem.
Ha kissé kihűlt, hozzáadom a rumot.
Üvegbe töltöm és hűtőben tárolom.
Egészségünkre !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése