Print Friendly and PDF

2015. április 14., kedd

Tojáslikőr




Elég régóta készítek ünnepekkor tojáslikőrt. Eddig a ' nyers " változatot  részesítettem előnyben.
Idén, Húsvétkor kipróbáltam a " tojáslikőr másképp "  - változatot, amivel eddig csak szemeztem. Isteni finom ez is... 

U.I. : 
A szép, élénk citromsárga szín hiánya abból adódik, hogy nem fehér rumot használtam a likőrhöz. 




Hozzávalók : 

- 2,5 dl tejszín
- 2,5 dl tej ( 2,8 % )
- 4 tojássárga
- 12-13 dkg nádcukor v. barna cukor
- egy vaníliarúd felének kikapart magjai v. 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 1-2 dl fehér rum, ízlés szerint ( én most barna rumot használtam )

Elkészítés : 

A tejszínt és a tejet a vaníliával felforralom. A tojássárgákat a cukorral kihabosítom. A tejes tejszínből egy keveset a habos sárgájához adok, habverővel simára keverem, majd az egészet visszaöntöm a lábosba. Alacsony hőfokon besűrítem.
Ha kissé kihűlt, hozzáadom a rumot.
Üvegbe töltöm és hűtőben tárolom.









Egészségünkre !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...