2015. április 5., vasárnap
Mandulás fonott kalács
Hozzávalók :
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 7 dkg olvasztott vaj
- 2 tojás
- 6 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 5 dkg szeletelt mandula
- 1 citrom lereszelt héjának a fele
- csipet só
a kenéshez
- 1 tojás
Elkészítés :
A mandulából 1-2 dkg-ot félreteszek, a többit felaprítom a tésztába.
Az élesztőt egy kevés cukorral felfuttatom a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval kidagasztom, amíg hólyagos nem lesz és elválik a tál falától. Letakarva, meleg helyen 1 órát pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Miután megkelt, lisztezett munkafelületen három részre osztom a tésztát, majd kb. kétujjnyi vastag rudakká sodrom. A rudakat összefonom.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába fektetem, és pihentetem 20-25 percet. Lekenem a felvert tojással, megszórom a szeletelt mandulával, majd 170-180 fokon, aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Élesztő,
Kalács félék,
Kelt tészta,
Liszt,
Porcukor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése