Print Friendly and PDF

2015. április 20., hétfő

Kelt kakaós csiga





Hozzávalók : 
a tésztához
- 25 dkg finom liszt
- 25 dkg rétes liszt
- 2,5 dl langyos tej
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- csipet só
a kakaós töltelékhez
- 5 dkg vaj, olvasztva
- 7 dkg cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
a szóráshoz
- porcukor

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit egynemű, sima tésztává gyúrom, majd 1,5-2 órát hagyom kelni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom 1 cm vastagra a tésztát. Megkenem olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórom a cukros kakaóval, Feltekerem, és kb. ujjnyi széles szeletekre vágom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, kicsit lelapítom, majd 15-20 percig kelesztem.
180 fokon, kb. 20-25 alatt készre sütöm.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...