2015. április 11., szombat
Aszalt szilvával göngyölt karaj
Hozzávalók :
- 50-70 dkg-os csontozott karaj
- kb. 20 dkg aszalt szilva
- kb. 1 dl száraz vörösbor
- só, bors
- 3 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb. 10-15 szelet bacon szalonna
- 1 tk. kakukkfű
- olaj
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A letisztított, csontozott karajt elvágva szétnyitom, sózom, borsozom, majd egymást fedő bacon szeletekre fektetem.
Az aszalt szilvát félbevágom, majd megpárolom a borban, fél fej finomra vágott hagymával és a kakukkfűvel. Sózom, borsozom. Ha langyosra hűlt, rákenem a kiterített hús két oldalára, majd szorosan feltekerem, amíg össze nem ér a két oldal középen. Egy tepsibe kevés olajat, vizet öntök, beledobom a felszeletelt hagymákat, amikre ráfektetem a húst. Közepesen forró sütőben készre sütöm.
Burgonyapürével, édes chiliszószos salátával tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Aszalt gyümölcs,
Bacon,
Burgonya,
Csili,
Fokhagyma,
Főzőtejszín,
Kakukkfű,
Saláta,
Sertéshús,
Szerecsendió,
Töltött/Göngyölt hús,
Vaj/Margarin,
Vörösbor,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése