Hozzávalók :
- 1 csomag felengedett, mélyhűtött leveles tészta ( vagy házilag készített )
- 20-30 dkg virsli
- mustár
a lekenéshez
- 1 tojás
- só
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd téglalapokat vágok belőle. Megkenem mustárral, majd ráfektetem a méretre vágott virslit. Feltekerem, majd a tészta megnedvesített végével kissé összenyomom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a malackákat. A tetejüket lekenem egy csipet sóval elhabart tojással.
Kb. 15-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Chilis ketchuppal kínálom.
Megjegyzés : A malackák tetejét megszórhatjuk szezám,- vagy lenmaggal, reszelt sajttal, durva szemű sóval, ízlés szerint.
Kitűnő falatka ünnepekkor, családi vagy baráti összejövetelekre.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése