Print Friendly and PDF

2015. április 14., kedd

Csokoládélikőr





Hozzávalók : 

- 2,5 dl tejszín
- 2,5 dl tej ( 2,8 % )
- 4 tojássárga
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- 12-13 dkg nádcukor v. barna cukor
- egy vaníliarúd felének kikapart magjai v. 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 1-2 dl rum, ízlés szerint

Elkészítés : 

A tejszínt és a tejet a vaníliával felforralom. A tojássárgákat a cukorral kihabosítom, majd hozzáadom a kakaóport. A tejes tejszínből egy keveset a kakaós sárgájához adok, habverővel simára keverem, majd az egészet visszaöntöm a lábosba. Alacsony hőfokon besűrítem.
Ha kissé kihűlt, hozzáadom a rumot.
Üvegbe töltöm és hűtőben tárolom.










Egészségünkre !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...