Hozzávalók :
- 80 dkg-1 kg marhahús ( legjobb a marhalábszár )
- 2 nagy sárgarépa
- 1 szál fehérrépa vagy 1 kis darab zeller
- 50 dkg burgonya
- 2-3 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 paprika
- 1 paradicsom
- kb. 2 ek. sertészsír
- só, bors,
- 1 tk. őrölt kömény
- fűszerpaprika
- 2 babérlevél
Elkészítés :
A húst megmosom, majd kockákra vágom.
Egy nagyobb lábosba teszem a zsír, megdinsztelem rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadom a kockahúst. Sózom, és zsírjára pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, megszórom fűszerpaprikával és őrölt köménnyel. Belerakom a babérlevelet. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje ( rövid lé ), majd lassú tűzön, majdnem teljesen puhára párolom ( a közben elpárolgott vizet pótolom ).
Közben megtisztítom, feldarabolom a zöldségeket.
A zsírjára párolt, sűrű szaftos húshoz adom a zöldségeket. Felöntöm bőven vízzel ,és készre főzöm.
Megjegyzés : A levest csipetkével tálalhatjuk.
Bővebben a gulyáslevesről : itt
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése