Hozzávalók :
- 30 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- csipet só
- 5 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 2 tojás
- 2-3 ek. ánizslikőr ( vagy rum )
- 1 citromhéj
Elkészítés :
A hozzávalókból tésztát gyúrok, amit szobahőmérsékleten hagyok pihenni 20-30 percig.
Egy magas falú lábosba olajat hevítek.
Amíg melegszik az olaj, egy lisztezett munkafelületen 0,5 - 1 cm vastagra kinyújtom a tésztát és ujjnyi széles csíkokra vágom. A csíkokat felkockázom, amiket golyókká formázom.
A forró olajban aranybarnára sütöm a tésztagombócokat.
Tálaláskor fahéjas, vagy vaníliás porcukorral hintem meg.
Megjegyzés : Az olajba ne rakjunk egyszerre túl sok tésztát, mert nőnek a fánkok.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése