Print Friendly and PDF

2015. szeptember 16., szerda

Lecsókrém





Hozzávalók : 

- 1 kg paprika
- 40 dkg paradicsom
- 4-5 fej nagy hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- só, bors
- olaj
- petrezselyem

Elkészítés : 

A hagymákat megtisztítom, felszeletelem. A paprikát kicsumázom, felkarikázom, a paradicsomot cikkekre vágom.
Lecsót készítek.
Egy lábosban, kevés zsiradékon megpirítom a felkockázott szalonnát. Rádobom a hagymákat, és puhára párolom a paradicsommal, paprikával együtt. Sóval, borssal ízesítem, majd leturmixolom.
Pirítóssal és " bacon sóval " kínálom.




Szendvicskrémnek, pizzaalapnak, pörköltekhez is kitűnő.




Megjegyzés : Az általam bacon sónak hívott ízesítő nem más, mint szalonna ropogósra pirítva, majd apróra tördelve. Így " sózni " lehet vele az ételeket.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...