Hozzávalók :
- 1 kg paprika
- 40 dkg paradicsom
- 4-5 fej nagy hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- só, bors
- olaj
- petrezselyem
Elkészítés :
A hagymákat megtisztítom, felszeletelem. A paprikát kicsumázom, felkarikázom, a paradicsomot cikkekre vágom.
Lecsót készítek.
Egy lábosban, kevés zsiradékon megpirítom a felkockázott szalonnát. Rádobom a hagymákat, és puhára párolom a paradicsommal, paprikával együtt. Sóval, borssal ízesítem, majd leturmixolom.
Pirítóssal és " bacon sóval " kínálom.
Szendvicskrémnek, pizzaalapnak, pörköltekhez is kitűnő.
Megjegyzés : Az általam bacon sónak hívott ízesítő nem más, mint szalonna ropogósra pirítva, majd apróra tördelve. Így " sózni " lehet vele az ételeket.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése