Print Friendly and PDF

2015. szeptember 4., péntek

Epres túróhab



Hozzávalók : 
4-5 tálkához/pohárhoz

- 50 dkg túró
- 1 citrom
- porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 - 3 dl tejszín
- 20 - 25 dkg eper
- menta
mentás cukor

Elkészítés : 

A citromot langyos, meleg víz alatt megmosom, szárazra törölgetem, majd egy tálkába lereszelem a héját. Az epret egy lábosba rakom, ráfacsarom a citrom levét, majd csak egy kevés porcukrot adok hozzá, ha szükséges, hogy pikáns maradjon az íze. Kis lángon felteszem főni. Mikor lekvár állagúra puhult, félreteszem hűlni.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verem.
A túrót villával kissé áttöröm. Ízesítem a citromhéjjal, pár levél, finomra vágott mentával, és 1-2 ek. porcukorral. Óvatosan hozzákeverem a tejszín 3/4-ét.
Egy tálka, vagy pohár aljára teszek a túróhabból, rácsorgatok az eperből, majd tovább rétegezem a habot az eperrel, amíg el nem fogy. Hűtőben pihentetem tálalásig.
Tálaláskor a pohárdesszertet a maradék tejszínhabbal díszítem, megszórva a házi mentás cukorral.







Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...