Print Friendly and PDF

2015. szeptember 26., szombat

Rántott csirkemáj, majonézes burgonyasalátával, és petrezselymes almakockával



Hozzávalók : 

- 1 adag majonézes burgonyasaláta
az almakockákhoz
- 3 db. alma
- 1 nagy csokor aprított petrezselyem
- só, bors
- 2-3 ek. méz
- 1-2 ek. almaecet vagy citromlé
- fél fej hagyma
a rántott májhoz
- 50 dkg máj
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- majoránna
- olaj


Elkészítés : 

A recept szerint elkészítem a burgonyasalátát.
A májat megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem. Hagyományos módon ( a tojáshoz egy kevés majoránnát adok ) bepanírozom, és bő, forró olajban kisütöm.
Az almákat meghámozom, a magházukat eltávolítom és apró kockákra vágom. Egy tálban kikeverem a mézet az ecettel. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a hagymát és az almát. Megszórom a petrezselyemmel.
A jól lehűtött salátát, a májjal és az almával tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...