2015. szeptember 26., szombat
Rántott csirkemáj, majonézes burgonyasalátával, és petrezselymes almakockával
Hozzávalók :
- 1 adag majonézes burgonyasaláta
az almakockákhoz
- 3 db. alma
- 1 nagy csokor aprított petrezselyem
- só, bors
- 2-3 ek. méz
- 1-2 ek. almaecet vagy citromlé
- fél fej hagyma
a rántott májhoz
- 50 dkg máj
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- majoránna
- olaj
Elkészítés :
A recept szerint elkészítem a burgonyasalátát.
A májat megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem. Hagyományos módon ( a tojáshoz egy kevés majoránnát adok ) bepanírozom, és bő, forró olajban kisütöm.
Az almákat meghámozom, a magházukat eltávolítom és apró kockákra vágom. Egy tálban kikeverem a mézet az ecettel. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a hagymát és az almát. Megszórom a petrezselyemmel.
A jól lehűtött salátát, a májjal és az almával tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Alma,
Burgonya,
Ecet,
Fokhagyma,
Liszt,
Máj,
Majonéz,
Majoránna,
Méz,
Mustár,
Olaj,
Petrezselyem,
Porcukor,
Rántott ételek,
Saláta,
Tejföl,
Tojás,
Vöröshagyma,
Zsemlemorzsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése