Print Friendly and PDF

2015. szeptember 15., kedd

Parajos vagdalttorta



Hozzávalók : 
a vagdalthoz
- 50 dkg darált hús
- só, bors
- 1 fej finomra aprított hagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 2 ek. csapott mustár
a " feltéthez "
- 50 dkg mirelit, lecsöpögtetett paraj
- 5 tojás
- 35 dkg 20%-os tejföl
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 10-15 dkg főtt vagy pirított máj ( el is hagyható )
- 10 dkg reszelt sajt
a tetejére
- 25 dkg reszelt sajt

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A vagdalt hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd egy alufóliával bélelt, enyhén beolajozott, kapcsos tortaformába egyengetem. 190 fokon 10-15 percig sütöm.
A feltéthez a tejfölt a tojással kikeverem. Sózom, borsozom, belereszelem a fokhagymát. Hozzáadom a spenótot, a sajtot és a felkockázott májat.
Kiveszem a vagdaltat a sütőből. ráöntöm a parajos masszát. és megszórom a sajttal.
180 fokon pirosra sütöm.
Hagyom a formában kissé kihűlni, utána szeletelem.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...