Print Friendly and PDF

2015. december 17., csütörtök

Corndog




Hozzávalók : 
250 ml-es csésze/pohár
a tésztához
- 1/2 csésze finomliszt
- 1 és 1/2 csésze kukoricaliszt
- 1/4 csésze cukor
- 2 tojás
- kb. 3/4 csésze tej
- 1 ek. só
- 1 kk. bors
a virslihez
- virsli
- kb. 5 dkg liszt
sütéshez
- olaj

Elkészítés : 

 A tészta hozzávalóit összekeverem ( a hagyományos palacsintatésztánál kicsit sűrűbbet kell kapni ), majd az előzőleg lisztben megforgatott virsliket belemártom a masszába és bő, forró olajban kisütöm.
Fokhagymás tejföllel kínálom.





Megjegyzés : Érdemes a tejet utoljára hozzáadni az alapanyagokhoz - így csomómentes lesz - , és csak annyit, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
A megmaradt masszából pedig palacsintákat süthetünk.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...