Print Friendly and PDF

2015. december 1., kedd

Savanyított lila hagyma




Hozzávalók : 

- 1 kg lila hagyma
- 1 csapott ek. só
- kb. 3-4 ek. méz vagy nádcukor, ízlés szerint
- 1-1 tk. szemes bors, mustármag, koriandermag, őrölt kömény
- kb. 1-1,5 dl vörösborecet
- víz

Elkészítés : 

A lila hagymát megtisztítom, félbevágom és vékonyan felszeletelem. A szemes fűszereket egy anyagba csomagolom ( így a főzés végén egyszerűen eltávolíthatom )
Egy lábosba teszem a hagymát a többi hozzávalóval együtt, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon addig főzöm, amíg roppanósra puhul. Hagyom kihűlni, majd üvegekbe töltöm.
Egytálételek, főételek, szendvicsek mellé kitűnő savanyúság.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...