2015. december 1., kedd
Savanyított lila hagyma
Hozzávalók :
- 1 kg lila hagyma
- 1 csapott ek. só
- kb. 3-4 ek. méz vagy nádcukor, ízlés szerint
- 1-1 tk. szemes bors, mustármag, koriandermag, őrölt kömény
- kb. 1-1,5 dl vörösborecet
- víz
Elkészítés :
A lila hagymát megtisztítom, félbevágom és vékonyan felszeletelem. A szemes fűszereket egy anyagba csomagolom ( így a főzés végén egyszerűen eltávolíthatom )
Egy lábosba teszem a hagymát a többi hozzávalóval együtt, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon addig főzöm, amíg roppanósra puhul. Hagyom kihűlni, majd üvegekbe töltöm.
Egytálételek, főételek, szendvicsek mellé kitűnő savanyúság.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bors,
Ecet,
Koriandermag,
Kömény,
Lila hagyma,
Méz,
Mustármag,
Savanyúság
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése