Print Friendly and PDF

2015. december 19., szombat

Mézeskalács



Hozzávalók : 

a tésztához
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1,5 dkg szódabikarbóna
- 25 dkg méz
- 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
- 3 ek. víz
- 6 dkg margarin
- 1 tojás
írókához
- 1 tojásfehérje
- 1 tk. étkezési keményítő
- 10 + 5-10 dkg porcukor

Elkészítés : 

A mézes és a vajat felmelegítem, majd az enyhén felvert tojással és a tészta többi hozzávalójával összegyúrom. Fóliába csomagolom és egy éjszakára a hűtőbe teszem pihenni.
Másnap előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom, tetszés szerint kiszaggatom és 190 fokon, sütőpapíros tepsibe rakva 8-10 perc alatt készre sütöm. Hagyom hűlni.
Az írókához a tojásfehérjét felverem 10 dkg átszitált porcukorral és a keményítővel, majd fokozatosan hozzáadok a maradék porcukorból annyit, amitől olyan kemény masszát kapok, ami csak nehezen esik, csorog le a habverőről. Habzsákba töltöm és kidíszítem a mézeskalácsokat.


Megjegyzés : Ha fogyasztásra szánjuk a mézeskalácsot, akkor 2 dkg szódabikarbónát adjunk a tésztához, attól puhább lesz.
A recept Citromhab blogjáról származik, ahol sok más isteni receptet találhattok.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...