2015. december 3., csütörtök
Rosé kacsamell, párolt lila káposztával, burgonyapürével
Hozzávalók :
- 1 kacsamell
- só, bors
- olaj
a káposztához
- 1 fej lila káposzta
- 2 fej hagyma
- 1 nagy alma
- kb. 3-4 ek. cukor
- ecet, ízlés szerint
- olaj
- só, bors
- őrölt kömény
a burgonyapüréhez
- 60-70 dkg burgonya
- kb. 2-4 ek. vaj
- 1-1,5 dl tej v. főzőtejszín
- őrölt szerecsendió
- só, bors
Elkészítés :
A burgonyát sós vízben felteszem főni.
A lila káposztát legyalulom,lemosom. Egy edényben kevés olajat hevítek, amire rádobom a felkockázott hagymát. Megsózom, és megdinsztelem. Megszórom a cukorral és enyhén karamellizálom. Ezután hozzáadom a káposztát, a meghámozott, felkockázott almát. Sózom, borsozom, őrölt köménnyel, ecettel ízesítem és az egészet, vízzel felöntve ( épp ellepje ) puhára párolom. Ekkor megkóstolom és utána ízesítek, ha szükséges.
A burgonyát leszűröm, áttöröm. Sózom, borsozom, őrölt szerecsendióval, vajjal és tejszínnel ízesítve krumplipürét készítek belőle.
Az előkészített kacsamellet egy forró serpenyőben, zsírjával lefelé megpirítom, majd a másik oldalára fordítva rózsaszínre sütöm.
A kacsamell szeleteket burgonyapürével és párolt káposztával tálalom.
( Én a kacsát egy kevés citrusos balzsamecettel is meglocsoltam )
Jó étvágyat !
Címkék:
Alma,
Bors,
Burgonya,
Cukor,
Ecet,
Főzőtejszín,
Kacsahús,
Kömény,
Lila káposzta,
Olaj,
Só,
Szerecsendió,
Vaj/Margarin,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése