Print Friendly and PDF

2015. december 1., kedd

Magyaros spagetti, savanyított lila hagymával



Hozzávalók : 

- 1 csomag spagetti tészta
- 10 dkg bacon, felkockázva
- 10 dkg kolbász ( lángolt vagy paraszt ), felkockázva
- 2 fej hagyma, félfőre vágva
- 1 db paprika
- 2 gerezd fokhagyma, felszeletelve
- 4-5 tojás
- olaj
- só, bors
- 1 tk. szárított bazsalikom
- savanyított lila hagyma ( a recept itt olvasható )

Elkészítés : 

A tésztát négyfelé töröm, gyufaszál nagyságúra, majd sós, forrásban lévő vízben kifőzöm ( al dente ). Ha kész, leszűröm és félreteszem. A paprikát kicsumázom és felszeletelem.
Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom a szalonnát a hagymákkal és a paprikával. Hozzáadom a lecsöpögtetett spagettit, a kolbászt. Mikor a kolbász már kezdi kiolvasztani a zsírját, akkor ráütöm a tojásokat és megszórom a bazsalikommal. Borssal ízesítem.
A kész tésztát a lila hagymával tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...