2015. december 1., kedd
Magyaros spagetti, savanyított lila hagymával
Hozzávalók :
- 1 csomag spagetti tészta
- 10 dkg bacon, felkockázva
- 10 dkg kolbász ( lángolt vagy paraszt ), felkockázva
- 2 fej hagyma, félfőre vágva
- 1 db paprika
- 2 gerezd fokhagyma, felszeletelve
- 4-5 tojás
- olaj
- só, bors
- 1 tk. szárított bazsalikom
- savanyított lila hagyma ( a recept itt olvasható )
Elkészítés :
A tésztát négyfelé töröm, gyufaszál nagyságúra, majd sós, forrásban lévő vízben kifőzöm ( al dente ). Ha kész, leszűröm és félreteszem. A paprikát kicsumázom és felszeletelem.
Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom a szalonnát a hagymákkal és a paprikával. Hozzáadom a lecsöpögtetett spagettit, a kolbászt. Mikor a kolbász már kezdi kiolvasztani a zsírját, akkor ráütöm a tojásokat és megszórom a bazsalikommal. Borssal ízesítem.
A kész tésztát a lila hagymával tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bacon,
Bazsalikom,
Egytálétel,
Fokhagyma,
Főtt tészta,
Kolbász,
Paprika,
Tészta étel,
Tojás,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése