Print Friendly and PDF

2015. december 1., kedd

Szilvalekvárral töltött, diós linzer



Hozzávalók : 

- 1 adag diós linzer
- kb. 10-15 dkg szilvalekvár
- rum
- 3 ek. finom szemcséjű cukor
- 1 tk. őrölt fahéj

Elkészítés : 

A linzert a recept szerint elkészítem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát ( kb. 3-4 mm vastagra ) és téglalapokat vágok belőle. A lekvárt kikeverem egy kevés rummal, majd egy csíkban a tészta szélére rakok belőle 1 teáskanálnyit. Feltekerem, majd egy kevés vízzel megnedvesítve a másik végét, összetapasztom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, 180-190 fokon aranybarnára sütöm.
Még melegen a fahéjas cukorba hempergetem.



Megjegyzés : tölthetjük még apróra vágott, aszalt gyümölcsökkel, párolt almával, mogyorókrémmel, csokival.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...