Hozzávalók :
- 2,5 dl víz
- 20 dkg cukor
- 2-3 csapott ek. őrölt zselatin
- 1 tk. vanília kivonat vagy aroma
Elkészítés :
A zselatint egy tálba szórom és 3-5 ek. vízben kikeverve hagyom megduzzadni. Egy tálat, tepsit kibélelek sütőpapírral.
A cukrot a maradék vízzel forralom, amíg elolvad a cukor. Ekkor feloldom a szirupban a zselatint és hozzáadom a vaníliát.
A keveréket robotgéppel kihabosítom, majd gyorsan a tepsibe simítom, mert hamar megszilárdul.
Kockára vágva, forró csokiban, kávéban, kakaóban tálalom.
Megjegyzés : Az őrölt zselatin helyett lehet zselatin lapot is használni, amiből kb. 6 db. kell. Ezt csak be kell áztatni egy kevés vízbe ( nem abba, ami a receptben fel van tüntetve ) , majd ha megpuhult kinyomkodni és a cukros szirupban feloldani.
Ha előre fel szeretnénk vágni a pillecukrunkat, felkockázás után porcukor éa étkezési keményítő keverékében hempergessük meg, mert nem ragad össze.
Egyszerűen színezhető.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése