2015. december 10., csütörtök
Ünnepi isler
Hozzávalók :
- 1 adag kakaós linzer
töltelék
- 10 dkg mascarpone
- porcukor, ízlés szerint
- 1/2 kk. mézeskalácsfűszer
bevonásra
- 10-15 dkg fehércsoki
- 2 ek. olaj
Elkészítés :
A linzert a recept szerint elkészítem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom, majd 5-6 cm átmérőjű, kör alakú formával kiszaggatom a tésztát. 180 fokon 8-10 alatt készre sütöm.
A krémhez a mascarponéval elkeverem a fűszert, majd egy kevés porcukorral édesítem.
A kihűlt tésztakorongokat megtöltöm a krémmel, majd a vízgőzön megolvasztott, és olajjal kikevert fehércsokival bevonom.
Cukormázzal díszítem.
Megjegyzés :
Az isler tölthető csokiganache-sal, mogyorókrémmel, vagy lekvárral is.
Jó étvágyat !
Címkék:
Édes aprósütemény,
Fehér csokoládé,
Kakaópor,
Karácsony,
Liszt,
Mascarpone,
Mézeskalács fűszer,
Olaj,
Omlós ( linzer ) tészta,
Porcukor,
Tojássárga,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése