A Szilveszteri " büféasztalunk " egyik leggyorsabban elfogyott, sós ropogtatnivalója volt :)
Hozzávalók :
- 1 csomag mélyhűtött leveles tészta ( lehet házilag készített tészta is )
- 1 csomag baconszalonna
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
A kiengedett tésztát lisztezett munkafelületen olyan hosszúra nyújtom, amilyen hosszú a szalonna. Ezután bacon szélességű csíkokra vágom.
A szalonnát a tésztára fektetem, majd majdnem végig hosszában félbevágom. A tészta szárakat egymáson átfonva összecsavarom. A végét kissé összenyomva rögzítem
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, majd aranybarnára sütöm a fonatokat.
Megjegyzés : A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, vagy a szalonna és a tészta közé csíkokra vágott sajttal is süthetjük.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése