2016. január 21., csütörtök
Sajttal töltött, rántott párizsi
Hozzávalók :
- 1 guriga ( 500 g-os ) baromfipárizsi
- 10-20 dkg sajt
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj
Elkészítés :
Az olajat felteszem melegedni.
A húst kb. ujjnyi vastagra szeletelem, mely mindegyikébe egy kis zsebet, nyílást vágok anélkül, hogy végigvágnám az egészet. A sajtot kb. 2-3 mm vastag négyzetekre vágom, majd a párizsi zsebecskéibe rakom. A sajt semmiképp se lógjon ki !! Összezárom, vagyis bezárom a sajtot, majd a hagyományos módon kipanírozom, és bő, forró olajban kisütöm a párizsit.
Petrezselymes burgonyával és kevés balzsamecettel meglocsolva tálalom.
Megjegyzés : Hogy a sajt semmiképp se folyjon ki, vagyis a párizsi ne nyílódjon ki, egy apró trükk : csak a nyílást duplán panírozom be.
Jó étvágyat !
Címkék:
Liszt,
Olaj,
Párizsi,
Rántott ételek,
Sajt,
Tojás,
Zsemlemorzsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése