2016. január 11., hétfő
Csavart fánk
Hozzávalók :
- 40 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 8 dkg cukor
- 1/2 vaníliarúd
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 13 dkg tejföl
a sütéshez
- olaj
szóráshoz
- porcukor
Elkészítés :
Egy tálba habosra keverem a vajat a cukorral, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrom. 20-30 percet pihentetem.
Egy lábosba olajat hevítek.
Lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagra kinyújtom a tésztát, amit kb. 2-3 cm széles és 15-20 cm hosszú csíkokra vágok. A tésztát hosszában majdnem teljesen végig félbevágom, majd a két tésztafelet egymáson átvetve csavarrá formázom. A végét összenyomkodom.
A fánkokat a forró olajban kisütöm. majd rácsra szedve hagyom kihűlni.
Porcukorral meghintve, lekvárral kínálom.
Megjegyzés : A recept Csibe konyhájából való.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése