Print Friendly and PDF

2016. január 6., szerda

Házi narancslekvár



A karácsonyi sütés alkalmával sok olyan recepttel találkozhattunk, amihez narancshéj szükséges. A megmaradt, héj nélküli gyümölcsöt, ha épp nem kívánjuk elfogyasztani,  jól hasznosíthatjuk és  süteményekhez fel is használhatjuk lekvárként elkészítve.
Érdemes kipróbálni.
Nekem a narancslikőr  készítésekor megmaradt gyümölcs adta az ötletet...



Hozzávalók : 

- 4 nagyobb narancs ( nekem 3 héj nélkül és 1 héjas volt az arány )
- 1/2 kk. őrölt gyömbér
- azonos mennyiségű cukor és víz

Elkészítés : 

Egy lábosba belereszelem a narancs héját, majd az összesnek kivágom a gyümölcshúsát a hártyák közül. A gyümölcslevet belefacsarom a héjakból. Megszórom a gyömbérrel, majd egy 1 dl-es pohárral cukrot és ugyanannyi vizet mérek a narancshoz. Közepes lángon, gyakori kevergetéssel lekvár sűrűségűre főzöm.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...