2016. január 6., szerda
Házi narancslekvár
A karácsonyi sütés alkalmával sok olyan recepttel találkozhattunk, amihez narancshéj szükséges. A megmaradt, héj nélküli gyümölcsöt, ha épp nem kívánjuk elfogyasztani, jól hasznosíthatjuk és süteményekhez fel is használhatjuk lekvárként elkészítve.
Érdemes kipróbálni.
Nekem a narancslikőr készítésekor megmaradt gyümölcs adta az ötletet...
Hozzávalók :
- 4 nagyobb narancs ( nekem 3 héj nélkül és 1 héjas volt az arány )
- 1/2 kk. őrölt gyömbér
- azonos mennyiségű cukor és víz
Elkészítés :
Egy lábosba belereszelem a narancs héját, majd az összesnek kivágom a gyümölcshúsát a hártyák közül. A gyümölcslevet belefacsarom a héjakból. Megszórom a gyömbérrel, majd egy 1 dl-es pohárral cukrot és ugyanannyi vizet mérek a narancshoz. Közepes lángon, gyakori kevergetéssel lekvár sűrűségűre főzöm.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése