2016. január 10., vasárnap
Mandulás-mazsolás fánk
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 5 dkg puha vaj
- 2,5 dl langyos tej
- 4 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojássárga
- 2,5-3 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
- 5 dkg szeletelt mandula
a sütéshez
- kb. 0,5 l olaj
a díszítéshez
- étcsokoládé, lekvár, mandula, kókuszreszelék
Elkészítés :
A mazsolát langyos vízben lemosom, papírtörlőn szárazra törlőm, apróra vágom, majd beáztatom a rumba. A mandulát száraz serpenyőben megpirítom, és kisebb darabokra morzsolom.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben és 1 ek. porcukorral felfuttatom. A vajat a cukrokkal habosra keverem, majd egyenként belekeverem a sárgájákat. Egy tálba szórom a lisztet, és a többi hozzávalóval tésztává dagasztom. 30-45 percig kelesztem.
Egy lábosba olajat hevítek.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, kör alakú, közepén is lyukas kiszúróval kiszaggatom, majd a forró olajban kisütöm. Rácsra teszem, és hagyom hűlni.
Megjegyzés : Díszíthetjük csokiba mártva és mandulával megszórva, vagy lekvárral bekenve és kókuszreszelékkel megszórva, vagy csak porcukorral meghintve, lekvárral.
Jó étvágyat !
Címkék:
Élesztő,
Fánk,
Liszt,
Mandula,
Mazsola,
Olaj,
Porcukor,
Rum,
Tej,
Tojássárga,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése