Print Friendly and PDF

2016. január 22., péntek

Grissini - kenyérrudacska, ahogy én készítem




Hozzávalók : 

- 50 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 csapott ek. só
- 4 ek. olívaolaj
- 3 dl langyos ( kéz meleg ) víz
- 1 tk. aprított rozmaring / oregánó

Elkészítés : 

A hozzávalókból tésztát dagasztok, amit meleg helyen a duplájára kelesztek.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kb. 18-24 darabra vágom tésztát, attól függően, hogy mekkora rudakat akarunk.
A tésztagolyókat kb 20 centi hosszú rúdakká sodrom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom.
190-200 fokon kb. 10-15 percig  sütöm.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...