Print Friendly and PDF

2016. január 10., vasárnap

Karácsonyi, fűszeres tojáslikőr





Hozzávalók : 

- 4 tojássárga
- 15 dkg nádcukor
- 2 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 2-3 dl rum vagy vodka
- fél vaníliarúd
- 1/2-1/2 kk. fahéj, szegfűszeg
- egy csipet gyömbér


Elkészítés : 

A sárgájákat habosra keverem a cukor felével és a kikapart vaníliamagokkal. Felöntöm a tejszín felével és simára keverem. A tejszín másik felét a tejjel és a maradék cukorral felforralom. Ezután a tejes tejszínt lassan, állandó keverés mellett a sárgájákra öntöm, majd vissza az egészet a lábosba. Besűrítem.
Ha kész, hozzáadom az alkoholt.





Megjegyzés : A fűszereket elhagyva, a recept kitűnő alapja lehet különböző ízesítésű likőröknek. Pl. kávés vagy kókuszos ízű likőr.












Egészségünkre !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...