Print Friendly and PDF

2016. január 20., szerda

Cukrászkrém ( sárgakrém, crème pâtissière )




Hozzávalók : 

- 2 tojássárga
- 5 dkg cukor
- 5 dl tej
- 2,5 dkg liszt
- 1 rúd vanília

Elkészítés : 

A tejet felforralom a kikapart vaníliamagokkal és a rúddal.
Közben habosra keverem a tojássárgákat a cukorral, majd a lisztet is hozzáadva csomómentesre. Ha a tej felforrt, fokozatosan ( hogy a tojás ne ugorjon össze és ne legyen tojásrántotta ) a lisztes sárgájára öntöm. Mikor már homogén, sima a massza, visszaöntöm a lábosba és közepesen alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítem. Ha kész, lezárom.
Frissentartó fóliával befedve hagyom kihűlni ( így nem bőrösödik a teteje ).









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...