Hozzávalók :
- 12-15 db palacsinta
a töltelékhez
- 50 dkg túró
- 4 tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 5 dkg mazsola
- 3 cl rum
- 2 ek. puha vaj
az öntethez
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt. Egy tepsit kivajazok.
A mazsolát langyos vízben átmosom, majd beáztatom a rumba. Az öntet hozzávalóit 2-3 percig habosan simára keverem kézi vagy gépi habverővel.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval habbá verem. A vajat a reszelt citromhéjjal és a cukrokkal krémesre keverem, majd hozzáadom az áttört túrót, a tojássárgákat, végül óvatosan a fehérjehabot.
A krémmel megkenem a palacsintákat, feltekerem, majd félbevágom mindet. A tepsibe rakosgatom őket, majd az öntettel meglocsolva, kb. 180-190 fokon 20-30 perc alatt pirosra sütöm.
Porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzés : Az eredeti recept szerint a félbevágott palacsintákat úgy kell a tepsibe rakosgatni, hogy azok némiképp fedjék egymást. Én kis edényt használtam, így nekem inkább rakottasom lett.
A recept eredetije Lajos Mari konyhájából származik.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése