Hozzávalók :
- 2 bögre rizs ( kb. 50 dkg )
- 2 bögre víz ( 5 dl )
- 5 bögre tej ( 1,25 l )
- 1 vaníliarúd vagy 3 zacskó Bourbon vaníliás cukor
- kb. 10 dkg nádcukor, ízlés szerint
- 2 ek. kakaópor
- 5 ek. kókuszreszelék
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé pasztilla ( legalább 52-60 %-os )
díszítéshez
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés :
Egy lábosba szórom a rizs, csipet sót adok hozzá. Felöntöm a vízzel, majd alacsony lángon, gyakran átkevergetve hagyom, hogy felszívja az összes folyadékot. Ezután egy késsel felhasítom a vaníliarudat, melynek belsejéből kikaparom a magokat, amit a rizshez adok, akárcsak a rudat. és az előzőleg száraz serpenyőben kissé megpirított kókuszreszeléket. Felöntöm a tejjel és lefedem. Alacsony lángon, olykor átkevergetve puhára párolom.
A puha, krémes tejberizst leveszem a tűzről, majd kézi habverővel elkeverem benne az átszitált kakaóport és a csokoládét ( táblás csokinál törjük előtte kisebb darabokra ).
Ízlés szerint a cukorral édesítem.
Reszelt fehér csokival megszórva tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése