Hozzávalók :
a tésztához :
- 21 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
a " töltelékhez "
- 1 üveg meggylekvár
- 20-25 dkg magozott meggy
- 1 marék aszalt meggy ( vagy áfonya, de elhagyható )
Elkészítés :
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal sima, homogén tésztát gyúrok. Elfelezem, majd fóliába csomagolva a mélyhűtőbe rakom a linzeralapot, amíg megfagy ( kb. 2-3 óra ) .
Előmelegítem a sütőt.
Egy kicsi-közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, és az egyik tésztagombócot nagy lyukú reszelőn belereszelem. Eligazítom, hogy mindenhova jusson a tésztából. Megkenem a lekvárral, majd rádobálom a meggyeket. Ennek a tetejére reszelem a másik tésztarészt.
180 fokon készre sütöm.
Ha kihűlt, szeletekre vagy kockákra vágom és úgy kínálom.
Megjegyzés : Az eredet Julia Child receptje , mely rebarbara dzsemmel készült. Videós segítség Martha Stewarttól.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése