Print Friendly and PDF

2016. július 26., kedd

Túrós bukta




Hozzávalók : 
 25-30 kicsi, vagy kb. 12-15 nagyobb darabhoz

- 60 dkg liszt
- 2 tojássárga
- 3,5 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
tölteléknek
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 2-3 ek. búzadara
- ízlés szerint, mazsola
a lekenéshez
- tojásfehérje

Elkészítés : 

A 1,5 dl tejben és 1 ek. cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztává dagasztom. Meleg helyen duplájára kelesztem.
A töltelékhez villával áttöröm a túrót. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a túróhoz adom, majd a többi hozzávalóval, és a felvert habbal simára keverem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát elfelezem, majd egyesével kinyújtom, téglalapokra vágom. 1 ek.-nyi túrót teszek a közepére, majd a széleket összecsippentem, hogy sülés közben ne folyjon ki a töltelék. Kicsi buktákká formázom, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatok. Lekenem a tetejüket fehérjével, ami után 20-30 percet pihentetem, majd óvatosan újra lekenem.
A sütiket 180 fokon, kb. 15-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...