Print Friendly and PDF

2016. július 16., szombat

Zempléni zöldbableves





Hozzávalók : 

- 50 dkg zöldbab ( én sárga hüvelyű, mirelit babot használtam )
- 1 fej nagyobbacska hagyma
- 25-30 dkg burgonya
- 2 ek. zsír vagy 3 ek. olaj
- liszt
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 ek. sűrített paradicsom vagy 2 ek. paradicsompüré
- 2,5 dl tej
- 0,5 l zöldség alaplé ( vagy előzőleg 1 leveskocka 1/2 l vízben feloldva )
- cukor
- ecet
- 1 kk. aprított kapor
- só, bors

Elkészítés : 

Egy fazékban a felkockázott hagymát a zsiradékon megpirítom, majd megszórom egy kevés liszttel és világos rántást készítek. Ezután hozzáadom a pirospaprikát és a paradicsompürét, majd felöntöm a hideg levessel. Alaposan elkeverem, belerakom a babot, majd alacsony hőfokon félpuhára főzöm. Ekkor adom hozzá a megtisztított, felkockázott burgonyát is és mindent puhára főzök.
Beleöntöm a tejet, majd ízesítem sóval, egy kevés borssal, cukorral és ecettel, ízlés szerint.
Tálalásnál 1 csipet aprított kaporral és 1 ek. tejföllel kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...