2014. augusztus 3., vasárnap
Édes kelt tészta
Hozzávalók :
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1,5 dl tej
- 7 dkg olvasztott vaj
- 2 db tojás
- 6 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só
- 1 citrom lereszelt héja
Elkészítés :
Az élesztőt egy kevés cukorral felfuttatom a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozom. Fakanállal addig verem, amíg hólyagossá válik és elválik a tál oldaláról.
Letakarva 45 percet pihentetem.
Ezt követően szükség szerint felhasználom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Alap receptek,
Citrom,
Élesztő,
Kelt tészta,
Liszt,
Porcukor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése