Print Friendly and PDF

2014. augusztus 25., hétfő

Sajtos pulykaraguval töltött palacsintabatyu, paprikacsatnival, salátával



Hozzávalók :

- 1/2 adag palacsintatészta ( a recept itt olvasható )
- 40-50 dkg pulykamell ( sertéshús v. csirkehús is jó )
- kb. 10 szelet baconszalonna
- 2-3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1-2 ek. grill fűszerkeverék ( pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, fokhagymapor )
- 1 nagy doboz 20%-os tejföl ( vagy főzőtejszín )
- 10-15 dkg reszelt sajt
- 1 db ( 10 dkg ) tömlős, ömlesztettsajt
- olaj
a csatnihoz
- 4-5 db kápia paprika
- 1 paradicsom
- 5 fej hagyma
- 4 fej fokhagyma
- 3-4 ek nádcukor
- só, bors
- 2 ág rozmaring
- 1,5-2 dl vörösborecet
- olaj
salátához
- jégsaláta / fejessaláta
- lilahagyma

Elkészítés :

A pulykahúst felkockázom, megmosom. A zöldségeket tisztítom / mosom / kimagozom, majd feldarabolom.
Egy felforrósított serpenyőbe dobom a húst, hagyom, hogy elfőjön a felesleges víz alóla, majd hozzáadom a kockázott bacont, a hagymákat és egy kevés olajat hozzáöntve megpirítom. A tömlős sajtot kikeverem a grill fűszerkeverékkel és egy kevés tejföllel. Ha a pulyka pirosra sült, lezárom. Még forrón belekeverem a tejfölös-fűszeres sajtot. Hozzáadom a finomra aprított petrezselymet, a reszelt sajtot és még annyi tejfölt, ha szükséges, hogy egy krémes, szaftos keveréket kapjak.
A palacsintákat - személyenként 2-3 batyut - megtöltöm a raguval, majd előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütöm.
Addig elkészítem a csatnit.
Kevés olajon a felkockázott paprikát, a hagymákat megpirítom, majd rászórom a cukrot és hagyom , hogy felolvadjon, karamellesedjen.  Sózom, borsozom. Ízesítem az aprított rozmaringgal, és felöntöm az ecettel. Magas hőfokon, kb. 20-25 percig ( vagy, amíg a palacsinta is készre sül ) forralom, lekvár állagúra besűrítem.
A palacsintákat a csatnival, és friss salátával kínálom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...