Print Friendly and PDF

2014. augusztus 3., vasárnap

Meggy sorbet



Hozzávalók :

- 50-60 dkg magozott meggy
- kb. 4 púpozott ek. ( barna ) cukor
- őrölt fahéj
- rum vagy konyak ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héjának a fele

Elkészítés :

Egy magas falú lábosba odateszem a meggyet a cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal közepes lángon. Semmilyen folyadékot nem adok hozzá !
Mikor a gyümölcs levet enged, mérsékelem a hőt a lábos alatt, nehogy elforrjon a meggy leve. Puhára, sziruposra párolom a gyümölcsöt, majd leturmixolom.
Hagyom kihűlni, majd dobozba merem a gyümölcspépet és kifagyasztom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...