Print Friendly and PDF

2014. augusztus 20., szerda

Meggyes szelet



Hozzávalók :

- 5 tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 25-30 dkg magozott meggy

Elkészítés : 

A tojásokat szétválasztom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet. A masszába keverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet, majd a meggy felét.
Egy kb. 30x20 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és a keveréket belesimítom. Rádobom a maradék meggyet és 180 fokon készre sütöm.
Szeletekre vágva kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...