2014. augusztus 20., szerda
Meggyes szelet
Hozzávalók :
- 5 tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 25-30 dkg magozott meggy
Elkészítés :
A tojásokat szétválasztom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet. A masszába keverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet, majd a meggy felét.
Egy kb. 30x20 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és a keveréket belesimítom. Rádobom a maradék meggyet és 180 fokon készre sütöm.
Szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Liszt,
Meggy,
Sütemény,
Sütőpor,
Szelet,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése