Print Friendly and PDF

2014. augusztus 7., csütörtök

Rakott krumpli - ahogy én készítem



Hozzávalók : 

- kb. 1 - 1,5 kg héjában főtt burgonya
- 15-20 dkg lángolt vagy paraszt kolbász ( lehet csípős is )
- 4-5 főtt tojás
- 1 adag nyers lecsósaláta
- só, bors
- olaj

Elkészítés :

A sütőt előmelegítem.
A burgonyát nagy lyukú reszelőn  lereszelem, a tojást felszeletelem, a kolbászt felkarikázom.
A tepsit kiolajozom, egy réteg burgonyát szórok az aljára, erre ízlés szerint " nyers lecsót " kanalazok, sózom, majd pár szelet tojást teszek. Megint egy réteg krumpli jön, rá kolbász karika, tojás szelet, majd újra burgonya, és a maradék lecsó, ill. kolbász, majd a reszelt krumpli a tetejére.
200 fokon aranybarnára sütöm.
Uborkasalátával tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...