Print Friendly and PDF

2014. augusztus 25., hétfő

Vörösboros szilvakrémleves túróhabbal




Hozzávalók :

- kb. 50 dkg magozott szilva
- nádcukor
- őrölt fahéj
- 1 citrom kifacsart leve
- tejszín vagy 20%-os tejföl
- kb. 2-2,5 dl vörösbor
a túrós habhoz
- 25 dkg tehéntúró
- kb. 2,5 dl tejszín
- porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja

Elkészítés :

A szilvát - 4-5 szem kivételével - felteszem főni, ízlés szerinti cukorral, fahéjjal, a citromlével, a borral, valamint annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megpuhult, a tűzről levéve leturmixolom. Ízlés szerint gazdagítom a tejszínnel / tejföllel. Átturmixolom, majd megkóstolom, és utána ízesítek, ha szükséges. Jól lehűtöm.
A tejszínhabot felverem.
A túrót kikeverem egy kevés porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd hozzáadom a tejszínhabot.
A megmaradt szilvát kis darabokra vágom, majd egy kanálnyit rakok a tányérba, tálba, amiben szervírozom. Rámerek a lehűtött gyümölcslevesből, majd a túrós habbal kínálom.
















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...