Print Friendly and PDF

2014. augusztus 18., hétfő

Csokikosár - zserbó-íz ihletéssel




Hozzávalók :

- kb. 20-25 dkg étcsokoládé
- 16 dkg darált dió
- 10 dkg őrölt babapiskóta
- 3 db alma
- cukor
- reszelt citromhéj
- sárgabaracklekvár

Elkészítés : 

A csokit felolvasztom.
Egy ecset segítségével kikenem a muffin papírformákat csokoládéval. Hagyom megdermedni, majd még kétszer megismétlem.
Az almát megtisztítom, lereszelem, majd kinyomkodom a felesleges nedvességet belőle. Ízlés szerinti cukorral, illetve citromhéjjal ízesítem, majd egy lábosba felteszem a tűzhelyre párolódni. Ha kész, hagyom hűlni.
A diót és a babapiskótát egy tálba szórom, majd annyi almapürét adok hozzá, hogy ne folyós, inkább kenhető állagot kapjak.



A csokikosárról óvatosan leszedem a papírt, majd félig megtöltöm a diós keverékkel és 1-2 ek. baracklekvárt kanalazok a tetejére.






Megjegyzés :
 Tejszínhabosan is elkészíthető:
 











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...