Print Friendly and PDF

2014. augusztus 20., szerda

Almapürés piskóta



Hozzávalók : 

- 5 tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 18 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
az almapüréhez
- 4-5 nagyobb alma
- cukor
- 2 citrom leve és reszelt héja
- fahéj

Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
Az almát lereszelem, meglocsolom egy kevés citromlével, majd 10 percig hagyom állni, hogy levet eresszen. Kinyomkodom a felesleges nedvességet, majd lábosba rakom. Ízesítem citromlével, héjával és ízlés szerinti fahéj és cukormennyiséggel. Megpárolom, majd hagyom hűlni egy kicsit.
Addig a tojásokat szétválasztom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet.
Egy kb. 30x20 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és a tésztamassza felét belesimítom. Erre kisebb kupacokban rákanalazom a párolt almát, majd befedem a maradék tésztával.
180 fokon készre sütöm.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...