2014. augusztus 3., vasárnap
Pirog - ahogy én készítem
Nagyon sok mindent szoktam készíteni az alap-pizzatésztából. Most már a pirog is felkerült a listára...
Gyorsan elkészül, laktató, és remekül variálható különböző töltelékekkel. További előnye, hogy nem szívja meg magát zsiradékkal, valamint kitűnő köret is lehet.
Hozzávalók .
- 1 adag pizzatészta ( a recept itt olvasható )
- olaj
a töltelékhez
- 40 dkg darálhús
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kakukkfű, oregánó, bazsalikom, rozmaring
- 2 db paradicsom apróra vágva
- sajt
Elkészítés :
A töltelékhez a hagymákat finomra vágom, egy kevés olajon megdinsztelem. Rádobom a darált húst, megpirítom. Hozzáadom a paradicsomot, sózom, borsozom, és megfűszerezem. Ha kész, hagyom kissé hűlni.
Lisztezett munkalapon kb. fél centi vastagra kinyújtom a pizzatésztát, majd négyzeteket vágok belőle. Félbehajtom ezeket, majd szétnyitom, és a szélét megkenem vízzel. Az egyik fél közepére teszek egy teáskanálnyit a töltelékből, majd ráhajtom a másik oldalt és összenyomkodom a széleit egy villával.
Forró, bő olajban kisütöm a táskákat, majd papírtörlőn lecsöpögtetem róla a fölösleges olajat.
Magában fogyasztva vagy köretként is kitűnő.
Megjegyzés : Az alakját is jól variálhatjuk ; háromszög, téglalap, vagy henger is formázható belőle.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bazsalikom,
Darált hús,
Élesztő,
Fokhagyma,
Kakukkfű,
Liszt,
Olaj,
Oregánó,
Paradicsom,
Pirog,
Pizza,
Rozmaring,
Sajt,
Só,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése