Print Friendly and PDF

2014. augusztus 20., szerda

Pesto - ahogy én készítem




Hozzávalók : 

- 1-1 csomag petrezselyem ( aprított szárával együtt ),  bazsalikom
- 2 gerezd ( kicsi ), apróra vágott  fokhagyma
- 1 marék pirított fenyőmag ( helyettesítettem már dióval, mandulával, török mogyoróval )
- kb. 2 ek. reszelt parmezán sajt ( helyettesítettem már edami sajttal, ementáli sajttal )
- kb. 2 dl olívaolaj
- só, bors


Elkészítés :

A késes aprítóba teszem a zöld fűszereket, a fokhagymát, az olajos magokat, a sajtot. Sózom, borsozom, majd részletekben felöntöm annyi olajjal, hogy folyós, de mégis krémes keveréket kapjak.
( Ez természetesen ízlés szerint alakítható, ki mennyire tömény ízt, ill. sűrű állagot szeretne a végére )
Csatos üvegbe töltöm, a tetejét olajjal " befedem ", majd hűtőben tárolom.
Kitűnő grillezett húsokhoz, zöldségekhez, pirítóshoz, sós krémekhez, stb.

 





Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...