Print Friendly and PDF

2014. augusztus 27., szerda

Vörösboros marhapörkölt




Hozzávalók :

- 50-60 dkg marhacomb
- 3 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- olaj
- só, bors,
- fűszerpaprika
- 2-3 babérlevél
- őrölt kömény
- kb. 3-4 dl száraz vörösbor

Elkészítés :

A hús felkockázom és lemosom. A hagymákat finomra vágom. A paprikát és a paradicsomot felkockázom.
Egy serpenyőbe olajat hevítek, amire rádobom a hagymát, picit megsózom, és megdinsztelem. Ezután hozzáadom a húst, amit fehéredésig pirítok az időközben hozzáadott fokhagymával együtt. Megszórom pirospaprikával, őrölt köménnyel. Sózom, borsozom, belerakom a paprikát, paradicsomot, a babérlevelet, majd felöntöm a borral. Hagyom, hogy felforrjon, és összeérjenek az ízek. Ezt követően felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és még egy ujjnyi pereme legyen. Közepes hőfokon, - sűrű szaftosra - puhára párolom. Időközben az elpárolgott levet pótolom.
Nokedlivel vagy friss kenyérrel tálalom.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...