Azt hiszem, ennél egyszerűbb, elronthatatlanabb fagylalt nincs is...
Hozzávalók :
- 2-3 banán
- nádcukor ízlés szerint
Elkészítés :
A banánokat meghámozom, majd kb. 0,5 cm vastag karikára vágom. Szétterítem egy tálcán/tányéron, úgy, hogy lehetőleg ne halmozzam őket egymásra, ( ne ragadjanak össze ) majd a mélyhűtőben lefagyasztom.
A fagyott banánkarikákat turmixolás előtt 5-10 perccel kiveszem a mélyhűtőből, hogy krémessé lehessen majd mixelni. A gyümölcskarikákat pépesítem, kóstolás után egy kevés cukorral ízesítem, ha szükséges.
Rögtön tálalom.
Karamellszósszal meglocsolva kínálom.
Megjegyzés : A banánfagyit készíthetjük joghurttal rétegezve, pohárban kifagyasztva.
Rétegezhetjük még karamellel, grillázzsal, csokival, alkoholba áztatott mazsolával, stb, ízlés szerint.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése