Print Friendly and PDF

2015. május 8., péntek

Banánfagylalt




Azt hiszem, ennél egyszerűbb, elronthatatlanabb fagylalt nincs is...



Hozzávalók : 

- 2-3 banán
- nádcukor ízlés szerint

Elkészítés : 

A banánokat meghámozom, majd kb. 0,5 cm vastag karikára vágom. Szétterítem egy tálcán/tányéron, úgy, hogy lehetőleg ne halmozzam őket egymásra, ( ne ragadjanak össze ) majd a mélyhűtőben lefagyasztom.
A fagyott banánkarikákat turmixolás előtt 5-10 perccel kiveszem a mélyhűtőből, hogy krémessé lehessen majd mixelni. A gyümölcskarikákat pépesítem, kóstolás után egy kevés cukorral ízesítem, ha szükséges.
Rögtön tálalom.




Karamellszósszal meglocsolva kínálom.






Megjegyzés : A banánfagyit készíthetjük joghurttal rétegezve, pohárban kifagyasztva.



Rétegezhetjük még karamellel, grillázzsal, csokival, alkoholba áztatott mazsolával, stb, ízlés szerint.                                                                                                                                                                











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...