Hozzávalók :
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tejszín
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 tk. vaníliás cukor
- 15-20 dkg étcsokoládé
Elkészítés :
A tejszínt felforralom a vaníliás cukorral. Lezárom a hőt, majd beleszórom a csokit, és hagyom, hogy felolvadjon. A simára kevert ganache-ba szórom a kókuszreszeléket, majd egy fóliával bélelt tálba/tepsibe simítom a masszát.
2-4 órát, vagy akár egy egész éjszakát pihentetem a hűtőbe.
Ha megdermedt kockákra vágom, vízgőz felett megolvasztott, majd temperált csokiba mártom.
Megjegyzés : A kókuszkockákat kissé legömbölyíthetjük, hogy jobban hasonlítson az eredetire, de sietni kell, mivel a fehércsokitól könnyen olvad.
A csoki temperálása is azért kell, hogy a bevonáskor a meleg csoki ne olvassza meg a kókuszos alapot.
Nekem nincs hőmérőm, amivel nézhetem a csoki hőfokát, így egy egyszerűbb, "háziasszonyosabb"
technikát alkalmazok : a csoki 3/4-ét felolvasztom, majd mikor levettem a tűzről, beledobom a maradék csokit, ami " hőkiegyenlítést " végez, vagyis olvadáskor visszahűti a már felolvasztott csokit.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése